Translate

torsdag 20 november 2014

År 7 surrealistiskt collage

Dagens uppgift.

Dagens lektion
Vi diskuterar vad vi gjorde förra lektionen, då pratade vi om surrealistiska bilder och tittade främst på bilder av Frida Kahlo, Salvador Dalí och René Magritte. 

Vi tittar närmare på tekniken collage och ser olika exempel på bilder gjorda i collageteknik. Eleverna får sedan i uppgift att skapa egna surrealistiska bilder i collageteknik och de ska tolka orden: betrakta, betraktas, att se, att bli sedd.

Vi pratar om att alla sjuor ska se en teaterföreställning om två veckor som handlar om nätkränkningar. Kanske kan denna uppgift kopplas till det på något sätt.

Teaterföreställningen heter <3 MIG och det är teatergruppen Ung utan pung som spelar. Här är lite ur deras program kring pjäsen:
<3 MIG - Ung utan pung goes online 
- En kul, grym och avslöjande show om vad som egentligen händer på webben. <3 mig är en föreställning om unga, sex och internet. 
På nätet kan vi leka med identiteter, vara anonyma, bli sedda, bekräftade, rika som fattiga - det skiljer sig från IRL. Eller gör det? I föreställningen blandas scener som på ett roligt, fräckt och provocerande sätt lägger sig i. Sketcher, sång och dans blandas i en underhållande kompott. Målgruppen för <3 mig är ungdomar mellan 13-25 år men kan med fördel visas för vuxna, gärna pedagoger och föräldrar.
Lite tankar kring begreppen eleverna tolkar i sina bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul om du vill kommentera vårt arbete på bloggen :)