Translate

torsdag 6 november 2014

7b Ollio - bilder som inspirerar

1, 3 miljoner kronor
Vi pratar om skadegörelsen som varit på Stora Högaskolan och i kommunen. Hittills i år har det kostat kommunen 1,3 miljoner kronor att sanera klotter och att laga trasiga fönster.

Vi diskuterar hur mycket pengar det är egentligen. Det är svårt att få grepp om. Vi pratar om skattemedel och vad de pengarna ska gå till och kanske framför allt var de pengarna kommer i från.

Ca 30% av en inkomst betalar var och en som arbetar i skatt. Trettio kronor av varje hundralapp.

På skolan behöver vi ny matsal, den vi har är för trång. Vi behöver en tekniksal och vi behöver en bildsal som anpassas efter ämnet. Det känns bra onödigt att skattepengar ska gå till onödiga saker som skadegörelse och klotter.

Ollio - Jonathan Josefsson I dag pratar vi även om Ollio, grafittikonstnär som förespråkar fler lagliga väggar. Vi tittar på hans bilder och eleverna får i uppdrag att göra fantasifulla och färgsprakande figurer. Vi arbetar med torrpastell. De målade figurerna ska pryda skolans entré nästa vecka när vi har tema: 
Kärleken är fri.  
"Kärleken är fri. Eller är den verkligen det? Det är huvudfrågan i projektet "Det handlar om kärlek", som vill synliggöra barns och ungas rättigheter att leva ett liv fritt från våld, hot och övergrepp." (Källa: www.dinarattigheter.se)
Mer om Ollio och hans bilder här. 

Bilder från dagens lektion med år 7 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul om du vill kommentera vårt arbete på bloggen :)