Translate

onsdag 22 oktober 2014

År 9 Uppdrag

Om en konstnär - verksam i dag
Jonathan Josefsson alias Ollio, är en konstnär från Göteborg. 

Han har arbetar mycket med graffiti/street art och är utbildad textilkonstnär på HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk). Han arbetar bland annat med att göra mattor i en stil influerad av sina graffiti/street art bilder. 

Jonathan är förespråkare för fler lagliga väggar till graffiti/street art. 

Hans bilder finns på många platser i Göteborg bland annat på Kommersen, en byggnad vid Masthuggstorget, bilderna finns på väggarna runt omkring Andra Långgatan och på en förskola i Majorna


Kommersen Masthuggstorget Göteborg

Han gör även bilder på många andra ställen och deltar i olika arrangemang med andra konstnärer. Många av hans uppdrag handlar om att smycka väggar i olika miljöer, han har anlitats för Kulturkalaset i Göteborg


Förskola i Majorna. Väggen är målad av Ollio.

Hans bilder är färgglada och med mycket former. Ollio gör ofta abstrakta bilder men jobbar även mer figurativt. I hans bilder kan man ofta se fantasifulla figurer i en mängd olika uttryck och med stor variation.

Här finns bilder av Jonathan.
Här är en sida med bilder att titta på inför uppdraget ni ska utföra.

Ert Uppdrag
Ni har nu i uppdrag att ta fram/rita olika figurer som ska visas i skolan från vecka 46 och framåt. Bilderna kommer att ingå som del i ett tema. Temat handlar i grunden om människors lika värde. Om rätten att vara lika, olika och unika. 

Titta på Ollios bilder och hämta inspiration. 

Era bilder kommer med sin variation skapa en känsla av mångfald och unika uttryck. Utställningen är tänkt att hänga i skolan entré. På entrédörrarna, på och runt fönstret på andra våningen ovanför spiraltrappan. Går det att använda räcket i trappan på något sätt?

I detta uppdrag skulle jag vilja att ni funderar på hur man kan få in orden ni skrev i början av terminen: tre saker som är viktiga för dig, i skolan och tre saker som är viktiga i livet. Går det att få in orden i bilderna? Kan vi skriva ut orden, anonymt och göra ett collage med dem? 

Fundera 
Tänk på tiden 
Det är inget långt uppdrag 
Men ett viktigt


9D
Vi påbörjar uppgiften i dag och avslutar den på onsdag vecka 45. 

9A
Vi påbörjar uppgiften i dag och avslutar den på måndag vecka 45. Det är kort om tid eftersom nästa vecka går bort då ni ska till Nösnäs på torsdag och veckan efter är det vecka 46 och då är ni på prao. 

Kanske kan vi fixa så att det finns möjlighet att komma till bildsalen på tisdagens IUP och arbeta klart. 
Kommersen Masthuggstorget Göteborg 

Andra Långgatan Göteborg

Andra Långgatan Göteborg

Andra Långgatan Göteborg

Andra Långgatan Göteborg

Andra Långgatan Göteborg

Andra Långgatan Göteborg


A photo posted by ollio (@0llio) on

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul om du vill kommentera vårt arbete på bloggen :)