Grupparbete. |
Ur elevreflektioner:
Elev 1
"Vi bestämde oss för att göra en skulptur som skulle symbolisera de fyra elementens makt, hur de kan användas både till gott och till ont.
Skulpturen föreställer en del av världen som har delats av en spricka i marken. På ena sidan om sprickan så har vi den ”goda” sidan. Där finns skog, hus, en sjö och rikt djurliv. Där är elementen i harmoni och det är ingenting som går överstyr. Men, på andra sidan så är det obalans, har elementen kommit i otakt. Där är det torka, orkaner och ruiner.
Det var en av oss som kom på idén när vi höll på och spåna. Jag tror att hon blev ganska inspirerad av Avatar (den tecknade japanska serien, jag tror att den är japansk i alla fall, som hon i alla fall tycker om väldigt mycket), men vi kom på hur vi skulle göra ihop.
Först hade vi tänkt göra fyra olika podium som skulle symbolisera varsitt element, men sedan kom vi på att vi skulle slå ihop alla fyra istället.
Vi använde oss utav lite olika tekniker, men byggde ihop grunden utav en målarduk och kartong. Vi gjorde en orkan utav ståltråd och en älg utav lera (kommer inte ihåg namnet mer exakt) och ståltråd. Träden gjorde vi utav flirtkulor och blompinnar och sjön utav plast och blått papper. Sedan gipsade vi in allting.
Vi människor känner oss väldigt maktlösa när det finns saker som vi inte kan påverka och styra över. Det är en hemsk känsla som de flesta fruktar. Därför hatar vi den här maktlösheten som kommer över oss ibland, eftersom vi människor vill ha makt över våra egna liv och vi försöker ha makt över det mesta som vi kan ha makt över.
Det mesta saker här i världen kan vi faktiskt styra själva – men inte elementen."
Elev 2
"Vi vill visa med vårt projekt att elementen kan lätt ändra riktning och börja gå emot oss. Även när allt är fridfullt.
Med detta projektet valde vi att förtydliga de fyra elementens makt genom att göra en skulptur. En sida av våran skulptur är glad och harmonisk. Medan på den andra sidan är det kaos. Då vill de fyra elementen förstöra oss och vill att vi ska bort.
I mitten av den har skulpturen går en spricka. Där är brytningen mellan den ”goda” och den ”onda” sidan.
Denna metod tyckte jag var bra för att man får ana om vad som är felet. Eftersom du nu vet vad vi skulle få fram kanske det inte är så svårt att föreställa det. Man kan se hur något inte är ”rätt”. Då får man ta sin egen slutsats om vad vi har gjort.
Gipsen gör så att allt smälter ihop med varandra. Det gör också så att den får en grov och slät yta. I våran skulptur har vi jobbar med både den släta och grova ytan. Gipsen kan man lätt få till olika texturer.
Nästan allting är vitt det är bara blåa sjön, älgen, trädens stammar och orkanen som har färg på sig. Om man då räknar trä och ståltråd som färg. Då blir det en kontrast mellan allt det vita. Den är intressant att kolla på eftersom den fångar ditt öga."
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kul om du vill kommentera vårt arbete på bloggen :)